Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Бум на сватбите на 20.02.2020г.“ е заглавие от първа страница на областния всекидневник „Янтра ДНЕС”. Девет двойки ще сключат граждански брак на 20.02 в ритуалната зала на Общината във Велико Търново. В делничния ден три от тях са решили да скрепят връзката си само с подпис, а останалите шест двойки са заявили сватбена церемония, уточни Методи Петров, управител на общинско дружество „Обредни дейности“ – В. Търново … Повече за значението на датите и за това дали и защо великотърновци вярват в нумерологията, прочетете на страниците на изданието.

„Областната администрация отбеляза своя 21 рожден ден“, пише още вестникът. Областната администрация във В. Търново посрещна своя 21-ви рожден ден с тържество и изложба „Символите на Третата българска държава“. Гости на събитието бяха бившите областни управители проф. Георги Камарашев и Георги Рачев, както и представители на редица партньорски институции … Повече за това как премина празника можете да научите от вестника.

„Окончателно: Инж. Добрев остава кмет на Горна Оряховица“ е друга новина от днес. „Раниха полицаи, отзовал се на семеен скандал“ е заглавие от криминалната хроника.
На страница пета има поместено интервю с народния представител от ВМРО доц. Милен Михов, който заявява „Вероятно някой партии ще се възползват от потенциала, който има Васил Божков“. „Хокей на лед върна спомените за успехите във В. Търново“ е заглавие от спортните страници.

„500 лв. за всяка майка с адрес в старата столица, средно образование и платени данъци“ е заглавие от другия областен ежедневник „Борба“. 500 лв. от бюджета на Община Велико Търново да получава всяка майка, която роди в Отделението по акушерство и гинекология на Великотърновската болница. Изискването за получаване на сумата обаче е майката да има поне от три години постоянен адрес в старата столица, минимум средно образование и да няма задължения към местната хазна … Повече за финансовия стимул, който ще получават майките от района, прочетете на страниците на вестника.

„Болярския град приема „Детска мелодия на годината“ е друга новина от днес. Велико Търново ще домакинства финала на Националния конкурс, наречен „Детска мелодия на годината“. Концертът ще бъде в старата столица на 21 март в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, 120 малки изпълнители от цялата страна ще изпълнят достигналите до финала 14 нови детски песни. Двама са участниците от Велико Търново … Кои са те и повече за предстоящото събитие, прочетете във вестника.

В днешното издание има материал и за единствената по рода си изложба, посветена на виното, която бе открита в Сухиндол.
„Подземните съдове за смет за 10 000 лв. оцеляха само седмица“ е друга новина от днес. „Почитаме Трифон Иванов на 13 февруари, футболен терен вече носи името му“ е заглавие от спортните страници.