Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „96,6 млн. лв. ще харчи тази година Община В. Търново“ е заглавие от първа страница на областния всекидневник „Янтра ДНЕС”. Близо три часа продължиха дебатите на извънредната общинска сесия за приеман на бюджетната рамка на Община В. Търново, която е в размер на 96,6 млн. лв. След дебатите и ироничните забележки между представителите на различните партии най-важният финансов документ бе приет с 26 гласа „за“, шестима съветници гласуваха „против“, а двама – „въздържал се“ … Повече за това как и за какво ще бъдат харчени парите на местната администрация, прочетете на страниците на изданието.

„С вино и еленски бут отбелязват Трифон Зарезан в Сухиндол“, пише още вестникът. С богата празнична програма Община Сухиндол ще отбележи Трифон Зарезан на 14 февруари. Празникът се чества от 155г., а организаторите обещават много атракции, игри и изненади за жителите и гостите на винарското градче … Повече за програмата, гостите и очакванията, можете да научите от вестника.

„Ортопедът д-р Калоян Йорданов ще преглежда безплатно пациенти с болки в коленете“ е друга новина от днес. „Хванаха пиян шофьор с 2,81 промила“ е заглавие от криминалната хроника.
Страница пета е посветена на Надя Ботева, която „от споделяне на обща сцена с Рей Чарлз и Джеймс Браун стигна до „Детска мелодия на годината“. „Етър“ завърши подготовката с победа като гост над „Загорец“ е заглавие от спортните страници.

„В. Търново и Сухиндол правят Трифон Зарезан световна туристическа атракция“ е заглавие от другия областен ежедневник „Борба“. Празникът Трифон Зарезан да стане туристически продукт и да се превърне в дестинация за български и чуждестранни групи, иска кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев. В момента той разработва тази идея заедно с дегустационния винен център на Самоводската чаршия във Велико Търново и туристическия информационен център „Царевград Търнов“ … Повече за намеренията и за това как в Сухиндол ще отбележат предстоящия 14 февруари, прочетете на страниците на вестника.

„От четири месеца 26-годишна търновка живее като номад в Азия“ е друга новина от днес. Нощувки в колиби, а друг път в луксозни хотели, сафари, опознаване на древни свещени места и куп други приключения преживява 26-годишната Александрина Димитрова от старата столица. Нейната мечта била да изпита удоволствието от номадския начин на живот и заедно с любимия си Мартин Тодоров се впуснали в тази одисея …Повече за тях и тяхната история ще намерите във вестника.

В днешното издание има материал и любимото платно на Светлин Русев „Воините на Самуил“, което е отново в Художествената галерия в старата столица.
„Апелативен съд потвърди: 22 години затвор за убиеца на пастир в Хотница“ е друга новина от днес. „Славия“ привлича бивш етърец“ е заглавие от спортните страници.