Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. Въвеждат контрол а ла „Биг Брадър“ във всички паркове във В. Търново“ е заглавие от областния всекидневник „Янтра Днес”. Във всички паркове във Велико Търново ще бъде монтирано видеонаблюдение до края на годината. За закупуване на техниката Общината е заделила 55 000 лв. Камери ще има сред алеите на “Марно поле“, “Дружба“, “Света гора“, “Никола Габровски“, “Колю Фичето“, “Бузлуджа“, “Зона В“, “Руски гробища“, “Чолаковци“ и “Акация“. Целта е да се подобри сигурността в места за отдих и почивка в старата столица.

„Търновци с колективна жалба в КЕВР заради космически сметки за топла вода“ е друго заглавие от ежедневника. Колективна жалба до Комисията за енергийно и водно регулиране изпратиха великотърновци, които са клиенти на “Топлофикация – ВТ“. Писмото е изпратено вчера, а гневната им реакция е заради получените три пъти по-високи декемврийски сметки за битова гореща вода. Освен от космическите суми хората, живеещи на ул. “Филип Тотю“, останали изненадани от факта, че всеки апартамент плаща един кубик топла вода на различна цена.

„Масово по аптеките липсват лекарства за хронично болните“ е заглавие от страница три на ежедневника. “До пролетта в Балван ще бъде изградена площадка за колоездене“ четем на страница четири. На страница пет е публикуван материал със заглавие “Планината – вторият дом на Валя и Данчо Грозданови“.

На спортната страница на вестник „Янтра Днес“ четем Здравко Илиев пред договор с “Етър“, М. Ангелов и Ал. Георгиев подписаха“.

„Търновската община гласи бартер с военните за 19 дка имоти с бившето сержантско училище “  е заглавие от първа страница на другия областен ежедневник “Борба“. Община Велико Търново гласи бартер “ремонт срещу собственост“ с Министерството на отбраната, разбра “Борба“. Според договорката кметството ще даде половин милион за ремонт на Дома на народната армия в самия център на града срещу правото да притежава 19 дка от бившето сержантско училище. Военната база е с обща площ от 38 дка и изоставена след няколко безуспешни опита на държавата да бъде продадена.

„Царица на розата смени военната униформа с тракийската носия на Богоявление“ е друга тема от ежедневника. 20-годишната красавица Карина Димитрова от Карлово вървя рамо до рамо с търновския митрополит и предизвика истинско възхищение сред участниците в празника. Въпреки студа и минусовите температури през цялото време тя остана облечена с народна носия и така се превърна в най-пъстрата и красива атракция на шествието.

„350 семейства бранят с подписка плувните спортове във Велико Търново, настояват за намаление на скъпите такси“, „Заместник-министър Ирена Георгиева откри Туристически информационен център в Свищов“, „Наливат 1,3 млн. лв. за дупките по улиците в областния град и общината“ са други заглавия от страниците на всекидневника.

“Милчо Ангелов, Здравко Илиев и Александър Георгиев облякоха виолетовия екип“, “Етър ВТ“ върви в правилна посока, имаме пълната подкрепа на кмета Даниел Панов“, “Зимният турнир по футбол стартира с 22 гола, Илиян Димитров писа добър на “Фортуна“ са заглавията от спортната страница на изданието.