Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Боклуци и дупки превземат автополигона във В. Търново“ е заглавие от областния всекидневник „Янтра Днес”. Автополигонът във Велико Търново от години е в окаяно състояние, алармират инструкторите от школите в града. Въпреки многобройните им сигнали мястото е занемарено, а строителните и битови отпадъци постепенно завземат полигона, който някога е бил изграден за обучение на начинаещи водачи. В момента теренът се използва основно от автоинструкторите и от любителите на високите скорости.

„Центърът на „Местни данъци и такси” в „Чолаковци” ще работи от 1 март“ е друго заглавие от ежедневника. Изнесеният център на „Местни данъци и такси” в кв. „Чолаковци” във Велико Търново ще бъде отворен от 1 март, съобщиха от общинската дирекция. Офисът ще работи от 8,30 до 12,30 и от 13,00 до 17,00 часа само в петъчните дни. Кампанията за събиране на налозите стартира от 4 февруари. Данъчните партиди за „данък недвижими имоти” са към 66 000, за данък  автомобили – 36 000, а патентните декларации около 340.

„Оперетата “По покривите на Париж“ репетират във великотърновския театър “ е заглавие от страница три на ежедневника. “Фармацевтът Стефан Згурев: Верификацията на лекарства е най-малкият проблем на аптеките“ четем на страници четири. На страница пет е публикуван материал със заглавие “Красавицата Джулиана Гани избира “Miss Beauty“ във Велико Търново“.

На спортната страница на вестник „Янтра Днес“ четем “Амфора“ и “Щастливеца“ – на финал, днес излизат за шампионска титла“.

„Доброволците от Свищов и огнеборец от В. Търново първи е конкурса “Пожарникар на годината – 2018“  е заглавие от първа страница на другия областен ежедневник “Борба“. Доброволното формирование на Община Свищов и огнеборец от Велико Търново станаха първи в страната в националния конкурс “Пожарникар на годината – 2018“. Церемонията бе в София, а наградите на победителите бяха връчени от директора на националната пожарна главен комисар Николай Николов и представители на МВР.

„Сцена на вековете“ и Arbanassi Summer Music получиха европейско признание“ е друга тема от ежедневника. Летният оперен фестивал „Сцена на вековете“ и Международният фестивал за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music са удостоени със знак за Европейски фестивал за 2019 и 2020 г. Одобрението е от международното жури на Европейската фестивална асоциация, подкрепяна от Европейската комисия и от Европейския парламент, а двата търновски фестивала получават това признание за трети път.

„Мобилно приложение „Гражданите“ работи в услуга на хората“, „Засипват коли с боклук заради заето паркомясто“, „В Свищов залагат на най-модерната технология за улично осветление“ са други заглавия от страниците на всекидневника.

“Дузпи решиха първия полуфинал от зимния турнир по футбол“, “554 хил. лв. За спорт в община Павликени, футболният клуб получава 91 400“, “Наградиха първия картинг шампион на Велико Търново от 28 години насам“ са заглавията от спортната страница на изданието.