Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Ресторантьори затварят заведения заради хаоса с касовите апарати“ е заглавие от областния всекидневник „Янтра Днес”. Собствениците на заведения обмислят да затворят временно заведенията си в знак на протест срещу неяснотите, свързани с промените за фискалните устройства и софтуера към тях за управление на продажбите.

„Малките населени места може да останат без транспорт “ е друго заглавие от ежедневника. Десетки населени места във Великотърновска област са заплашени да останат без автобусен транспорт. Причината е, че фирмите превозвачи не искат да извършват курсове до определени села, тъй като субсидиите от държавата не успяват да покрият разходите им и реално са принудени да работят на загуба.

„Фестивал на куклените театри и балкански живописен пленер правят във Велико Търново“ е заглавие от страница три на ежедневника. “Лекари предлагат всяко посещение в Спешното отделение да се заплаща“ четем на страници четири. На страница пет е публикуван материал със заглавие “Министърът на образованието е възхитен от училището в Майско и неговите учители“.

На спортната страница на вестник „Янтра Днес“ четем “Радослав Димитров спечели убедително шахматния “Мемориал Георги Трингов“.

„Ревнивец запали буса на конкурент при скандал за гадже в Раданово“  е заглавие от първа страница на другия областен ежедневник “Борба“. 37-годишен ревнивец е арестуван за палеж на товарен бус в Раданово. Мъжът от Бяла отишъл в селото в понеделник по обяд да види своя любима. В къщата край здравната служба той обаче заварил конкурент, който също бил от Бяла и негов връстник. Изненадан, той решил да си отмъсти, като подпали буса „Пежо Боксер” на другия ухажор на девойката от голямото полскотръмбешко село. Мъжът се промъкнал в кабината на автомобила и подпалил седалките със запалка. Огънят стигнал до двигателния отсек на колата и кабината била напълно унищожена.
„Церова кория става първото село у нас с 10 социални заведения“ е друга тема от ежедневника. Предстои изграждането на четири центъра за хора с умствена изостаналост, в които ще бъдат преместени потребителите на дома в Пчелище. Теренът, върху който ще се извърши строителството, е предоставен с решение на Общинския съвет във Велико Търново и се намира в Церова кория.

„1000 лв. месечна заплата, за да оценяваш…сладолед“, „Четири талантливи момичета от свищовско училище номинирани за клуб „Успелите деца на Българя“, „Търновска пътува до САЩ, за да роди и детето да вземе американско гражданство“ са други заглавия от страниците на всекидневника.

“От новия сезон БФС поема съдийските такси в зоналните първенства на U15“, “Пускат билетите за мача “Етър ВТ“ – “Дунав“ в петък“, “Три медала за “Джудоспорт“ от държавното до 20 години“ са заглавията от спортната страница на изданието.