Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Пребиха и ограбиха беззащитен старец“ е заглавие от областния всекидневник „Янтра Днес”. 71-годишен мъж от павликенското село Сломер е бил пребит и ограбен, съобщиха от полицията. “Янтра Днес“ разбра, че това е самотно живеещият Марин Борисов. Сигнал за случая е получен в понеделник в 15.10 ч. Изпратеният на адреса полицейски екип е установил, че на 14 февруари около 03,00 ч. в дома на дядо Марин влезли двама мъже и го заплащили с убийство, ако не им даде парите си. След като му нанесли побой, той и дал наличните си 340 лв.

„Енергийният регулатор проверява „Топлофикация – ВТ“ е друго заглавие от ежедневника. “Топлофикация – ВТ“ АД е едно от трите енергийни дружества, които ще бъдат проверени от Комисията за енергийно и водно регулиране. Това обяви енергийният регулатор във връзка с предстоящите планови проверки на дружествата от различни сектори. Другите две топлоцентрали, които ще бъдат инспектирани, са “Топлофикация Разград“ ЕАД и “Топлофикация Русе“ ЕАД. В обхвата на проверките са включени дружествата, които не са проверявани повече от две години, като целта е извършването на контрол на място за изпълнението на техните лицензионни задължения.

„Мартенско дърво ще радва търновци“ е заглавие от страница три на ежедневника. “Правят модерен автополигон в Горна Оряхвица“  четем на страници четири. На страница пет е публикувано интервю с  политолога проф. Тодор Галунов. “Част от партиите вече ми приличат на БКП от периода на късния социализъм“ казва той пред изданието.

На спортната страница на вестник „Янтра Днес“ четем “Георги Кабаков ще свири двубоя между “Берое“ и “Етър“ утре“.

„ Отчетът на кмета на Велико Търново: Последната година реализирахме проекти за 30 милиона, през тази ще имаме за още 20 млн. лв.“  е заглавие от първа страница на другия областен ежедневник “Борба“. Велико Търново е реализирало 11 проекта на обща стойност 30,4 млн. лв. за последната година, сочи отчетът по управленската програма на кмета Даниел Панов. 941 хил. лв. от теиз пари представляват собствени средства на община Велико Търново, а останалото идва от различни програми. Най-стойностната от тях е с бюджет от 11 млн. лв. и обхвана пълен ремонт на улици в Старо Търново.

„20 договора сключи “Царевград Търнов“ на националната туристическа борса“ е друга тема от ежедневника. Много ползотворна се оказа първата туристическа борса, в която се включи Общинската туристическа агенция “Царевград Търнов“. Велико Търново привлече интереса на туроператорите и посетителите на “Ваканция & спа експо 2019‘‘ и ръководството на фирмата успя да сключи и 20 договора за посрещане на групи.

„Младежкият дом дава десет стипендии на свои възпитаници“, „Дядо от Сломер намерен заключен в дома си, дал 340 лв. след бой и закани“, „Отхвърлиха съмнения за болно от морбили дете във Велико Търново“ са други заглавия от страниците на всекидневника.

“Международен рефер ще ръководи възловия мач “Берое“ – “Етър ВТ“, “Гол на Пенев донесе победа в последната контрола на павликенчани“, “Свищовски каратеки с бронз от шампионата по киокушин“ са заглавията от спортната страница на изданието.