Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Горнооряховчани обвиняват в незаконна сеч Държавното горско стопанство“ е заглавие от областния всекидневник „Янтра Днес”. Жители на Г. Оряховица алармират за незаконно изсичане на десетки дървета в боровата гора под местността „Камъка”. „Когато отидох вчера видях една безобразна сеч. Колкото и да не разбирам е очевадно, че тази сеч е за да се облагодетелстват определени фирми, но след тях остава една гола поляна”, разказа за „Янтра ДНЕС” Милчо Милев от Г. Оряховица,  сигнализирал за проблема. Веднага потърсил контакт с инж. Йордан Бобонков – директор на ДГС „Болярка”, който обяснил, че по закон е позволено изсичането на 10-15 % от площта, тъй като се извършва оздравителна сеч.

„Данъчните запечатаха 38 обекта в областта“ е друго заглавие от ежедневника. 38 обекта са запечатани ит началото на годината във Великотърновска област заради неиздаване на касови бележки. Два от тях са във В. Търново, уточниха от Териториалната дирекция на НАП в старата столица. От началото на 2019 г. над 200 търговски обекта – магазини, барове, дискотеки, спортни клубове, хотели и бензиностанции са били запечатани в страната от звено “Фискален контрол“ на приходната агенция.

„TarnovoRUNs” стартира първата веломафия за 2019 г.“ е заглавие от страница четири на ежедневника. “Горнооряховец с жалба срещу Симон Милков за побой“ четем още на страници четири. На страница пет е публикуван интервю с режисьора Иван Ничев. Филмът “Можеш ли да убиваш“ е моментна снимка на нашия живот“, казва той пред изданието“.

На спортната страница на вестник „Янтра Днес“ четем “Рекорден брой участници на турнира на ШК “Асеневци“ за купа “Баба Марта“.

„ Няма да правят следствен арест в търновския затвор, с 300 000 лв. почва европейски ремонт“  е заглавие от първа страница на другия областен ежедневник “Борба“. Отпаднала е идеята на правосъдното министерство в затворническото общежитие във Велико Търново да се вмести и следствения арест на две области, научи “Борба“. Идеята тук да се събират  арестантите от В. Търново и Габрово бе от миналата година, но явно не е намерила одобрение. За нея бяха предвидени около 600 000 лева. Сега обаче половината от тези пари са отпуснати за ремонт на спалните помещения, които трябва да бъдат освежени по европейски стандарт.

„Курсант Иван Пърчев получава наградата „Трети март“ на Търновската община “ е друга тема от ежедневника. Курсант старшина Иван Пърчев ще получи наградата „3 март“, която Община Велико Търново дава всяка година в навечерието на Националния празник на България. Отличието досега беше левова равностойност на 3000 евро  и се присъжда на курсант или студент от Националния военен университет „Васил Левски“.

„Деца правят и продават мартеници в подкрепа на болно момченце“, „Обвиниха втори мним частен съдебен изпълнител в измама на починал мъж от Обединение“, „Невероятно, но факт! Брокерката Анелия Танчева влезе в затвора за 3 г., ще плаща 233 735 лв. за измами със земи“ са други заглавия от страниците на всекидневника.

“Кмет и бивш капитан на “Етър“ възраждат футбола в Килифарево“, “Състезателите на “Браун тим“ с куп отличия от шампионата по ски ориентиране“, “Силен старт на горнооряховските хандбални надежди“ са заглавията от спортната страница на изданието.