Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Разпродават фирми за милиони в областта“ е заглавие от областния всекидневник „Янтра Днес”. Десетки фирми за милиони левове във Велико Търново и региона са обявени в специализиран интернет сайт за продажба на бизнеси, показа проверка на „Янтра Днес“. Една от най-новите оферти е за работещ автосервиз с 26-годишна история, чиято обявена цена е 270 000 евро. Обектът разполага също с магазин за авточасти и е разположен на изключително атрактивно място – главен път София – Варна. Автосервизът се продава заедно с намиращата се в него стока, машини и оборудване, за да продължи дейността си.

„ В Елена разкриват Център от семеен тип за деца и младежи“ е друго заглавие от ежедневника. Разкриване на тази нова социална услуга – Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи, гласуваха общинските съветници на последната сесия в Елена. Услуга от този тип не функционира в общината, но има реална потребност от нея. По данни на отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ през изминалата година са работили по 70 заведени сигнала за деца в риск в различна възраст.

„Предлагат и млад боксьор за почетен гражданин“ е заглавие от страница три на ежедневника. “Заляха с боя колата на великотърновка“ четем още на страници четири. На страница пет е публикуван материал със заглавие “Бележити българи са намерили вечен покой в парк “Дружба“.

На спортната страница на вестник „Янтра Днес“ четем “По 8 лева билетите за “Етър“ – ЦСКА, шествие на “червените“ фенове в събота“.

„Заляха кола с боя във Велико Търново – битка за паркиране, междусъседски вражди или случайност!?“  е заглавие от първа страница на другия областен ежедневник “Борба“. Неизвестни хвърлили опаковка с боя върху автомобила на Камелия Раданова, служителка в Регионалния исторически музей във Велико Търново. Инцидентът става в навечерието на Националния празник –  3 март, алармира потърпевшата и допълни, че чрез „Борба“ иска да уведоми за новия вид агресия и да задейства органите на реда. „

„Номинираха доц. д-р Светлозар Стойков в кампанията „Лекарят, който ме вдъхновява“ е друга тема от ежедневника. Началникът на отделението по акушерство и гинекология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново, доц. д-р Светлозар Стойков е номиниран в кампанията „Лекарят, който ме вдъхновява“ на медицинския портал CredoWeb. Този месец инициативата е посветена на специалистите, грижещи се за женското здраве и появата на нов живот. Един от основните мотиви за излъчването му като претендент в класацията, от платформата обосновават, с достигането на рекордна раждаемост за града, за краткия период от време, в който оглавил аг-сектора. А именно – проплакали над 1 000 бебета в 3 последователни години.

„Тинко Банабаков, Иван Данчев и Емил Павлов са номинирани за „Почетен гражданин“ на Велико Търново“, „Срещу 60 хиляди лева фирма ще трябва да реорганизира движението в областния град“, „Нов търновски стадион с изкуствено покритие трябва да е готов за 3 месеца“ са други заглавия от страниците на всекидневника.

“Осем лева струват билетите за “Етър ВТ“ – ЦСКА София, от вчера са в продажба“, “Походът на “царете“ към елита не спря в Горна Оряховица, едно попадение реши скучния мач“, “Мирела Моева записа хеттрик, етърки оправиха головата си разлика“ са заглавията от спортната страница на изданието.