Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Спасиха 21-годишно момче с инфаркт“ е заглавие от областния всекидневник „Янтра Днес”. 21-годишно момче с инфаркт спасиха лекарите от Специализираната болница по кардиология във В. Търново. “Това е рекордно ниска възраст, макар че преди години лекувахме 20-годишно момче също с инфаркт“, обясни д-р Йорданка Томова, директор на СБАЛК. Младият пациент е от Полски Тръмбеш като първоначално е приет в Спешна помощ в града, откъдето е пренасочен към В. Търново. След преглед е изпратен към личния си лекар и към невролог, който се усъмнил, че проблемът е кардиологичен.

„Нито един гражданин не присъства на отчета на бюджета на В. Търново” е друго заглавие от ежедневника. С близо 94 000 лв. Са намалели просрочените задължения на Община В. Търново през 2018 година спрямо предходната година. Намалели са и просрочените взимания с 52 824 лв. И са в размер на 311 205 лв. Това стана ясно по време на публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на бюджета към 31.12.2018 г. На срещата, която се проведе в понеделник в късния следобед, не присъства нито един гражданин, въпреки че бе в извънработно време.

„Велико Търново е лидер в надпреварата за най-добра туристическа община“ е заглавие от страница три на ежедневника. Бум на детски глисти отчитат от здравната инспекция“ четем още на страници четири. На страница пет е публикуван материал със заглавие “Инжектиране на алкохол във вените е най-новата мода сред младежите“.

На спортната страница на вестник „Янтра Днес“ четем “Томбола с безплатни билети за мача на “Етър“ срещу “Локо“ (Пд) за купата“.

„ Проектират паркинги за над 500 автомобила в старата столица“  е заглавие от първа страница на другия областен ежедневник “Борба“. Община Велико Търново е възложила проектиране на паркинги из целия град, като още тази година ще бъдат направени места за над 500 автомобила, информира специално за „Борба“ зам.-кметът по строителството и селищното устройство проф. Георги Камарашев. До броени дни ще бъде възложено изграждането на първия от тях, който ще се намира в Старото военно училище и ще бъде на разположение на Териториалната дирекция на НАП, обслужваща 7 области, Университета, Административния съд, областна управа и останалите институции в района.

„Съдът развали сделка от затвора на Петко Стрелеца, продал имотите си за… 6000 лв. на роднина пожарникар“ е друга тема от ежедневника. Съдът в Горна Оряховица обяви за недействителна покупко-продажба на няколко имота на осъдения до живот Петко Стрелеца от Лясковец. Делото е било заведено от Ваня Рибчева, Милена Шаркова и Теодора Шаркова – майка, съпруга и дъщеря на убития командос Емил Шарков, по време на кървавата баня в Лясковец на 14 март 2014 г. Тримата искат да се обяви за нищожна сделката с имоти на Петко Петков – Стрелеца, продадени за 6000 лева на пожарникаря Пламен Профиров. Майката на убиеца баба Стефанка е леля на служителя от МВР. Делото по закона за задълженията и договорите е заведено срещу Петко Петков и Пламен Профиров.

„Великотърновци нехаят как се харчат парите им“, „Предлагат нови апартаменти в областния град по 380-430 евро за квадрат“, „Сложиха асфалт на прекия път към пет големи села и община Елена“ са други заглавия от страниците на всекидневника.

“Етър ВТ“ пуска билетите за мачовете с “Локо“ (Пловдив) и “Ботев“ (Враца) в мрежата на Eventim.bg“, “Бивш капитан на “виолетовите“ продава екипа си на благотворителен търг“, “Велико Търново посрещна над петстотин ориентировачи през уикенда“ са заглавията от спортната страница на изданието.