Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Болниците ще връщат пациенти заради лимит от Здравната каса“ е заглавие от областния всекидневник „Янтра Днес”. Болниците могат да започнат да връшат пациенти заради въведени лимити от страна на Здравната каса, алармираха лекари в редакцията на “Янтра Днес“. Причината е сключеният анекс към рамковия договор между лечебните заведения и РЗОК – В. Търново. Проблемът не е само за болниците от областта, но и за останалите здравни заведения в страната, които също са подписали подобни анекси, въвеждащи лимит на дейността на база на договорения брой легла във всяко отделение.

„ Центърът за превенция и спорт в с. Балван спечели статуетката “Проект на годината” е друго заглавие от ежедневника. Фондация “Лале“ отличи със статуетка “Проект на годината 2018“ на традиционния национален конкурс за най-добри проекти на граждански организации в социалната сфера “Център за превенция и спорт“ в с. Балван. Той е резултат от съвместната дейност на Община Велико Търново, Сдружение “Св. Иван Рилски“, Сдружението на кемтовете и кметските наместници, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция “Пожарна безопасност“, БЧК и ЦБА, както и главния спонсор Съюза на пивоварите.

„Сменят част от водопровода в пет села на Община Стражица“ е заглавие от страница три на ежедневника. “Александър от Павликени е стабилизиран, но се нуждае от още средства за терапия“ четем още на страници четири. На страница пет е публикуван материал със заглавие “Любители на театъра разгледаха гримьорната на Константин Кисимов“.

На спортната страница на вестник „Янтра Днес“ четем “Балъков пуска дебютанти срещу “Верея“.

„Георги Недев не е решил дали ще влиза в парламента, отваря се шанс за д-р Николен Стойнов или Даниела Арабаджиева от Лясковец“  е заглавие от първа страница на другия областен ежедневник “Борба“. “Не съм решил дали да стана депутат, мястото ми в парламента не е сигурно. Имам си лични планове и ангажименти тук, които трудно ще оставя. Искам още време да помисля. Очаквам и нашето семейство да се увеличи с още един човек. Затова нещата, които са в едната ми ръка на местно ниво, натежават малко повече, отколкото за Народното събрание. Наистина една огромна чест е да си част от 240-те, но все още не съм взел това решение.“ Думите са на 27-годишния състезател по мотокрос и общински съветник Георги Недев, който трябва да смени Цветан Цветанов в Народното събрание.

„Отчетът на кмета Панов за свършеното през мандата му изпратен с аплодисменти“ е друга тема от ежедневника. Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов отчете свършеното през настоящия му мандат, който изтича скоро. Това се случи на заседанието на местния парламент вчера на 28 март, като част от присъстващите изпратиха отчета за периода 2015-2019 г. с аплодисменти.

„Напрежение в Павликени заради базалтови кариери“, „Част от „Варуша‘‘ вече е газифицирана, полагат и още тръби“, „Разследват общинари от Стражица за присвояване по сигнал на ДАНС“ са други заглавия от страниците на всекидневника.

“Румен Руменов, Фло Боджадж и Крум Стоянов пропускат мача с “Вереч“, Кольо Станев и Илия Джамов получават шанс за изява“, “Пет медала за младите борци от региона от държавното в Сливен за деца“, “Мирослав Тотев е новият  председател на ОФК “Павликени“ са заглавията от спортната страница на изданието.