Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „50 000 лв. Харчи Общината заради вандалски прояви“ е заглавие от областния всекидневник „Янтра Днес”. Над 50 000 лв. Годишно харчи Община Велико Търново, за да поправя щетите от вандалски прояви в парковете, градинските и детските площадки. Вместо да бъдат инвестирани в нови съоръжения на местата за отдих и игра, от местната администрация са принудени да подменят счупените от хулиганите чешми, кошчета, пейки, люлки, катерушки и огради.

“Търновци излизат на протест срещу Стратегията за детето“ е друго заглавие от ежедневника. Великотъровци излизат на протест срещу “Стратегията за детето 2019-2030“. Всеки, който желае да се включи, може да го направи на 11 май от 17.30 часа пред паметника “Майка България“. Велико Търново е един от 20-те града, които ще се включат в националния протест.

„Румънските власти ни върнаха петима участници в ало измами“ е заглавие от страница четири на ежедневника. “Започва пролетният етап на кампанията “Движи се и победи“ четем на страница девет.

На спортната страница на вестник „Янтра Днес“ четем “Ценен успех с 2:0 преди реванша. Първа победа на “Лаута“ в цялата история на “Етър“.

„ 90-годишен адвокат брани безплатно дома на бедняк в Драгижево, попаднал в имотна клопка“  е заглавие от първа страница на другия областен ежедневник “Борба“. “Изхвърлят ме на улицата, оставам без дом. От много години адвокат Йордан Минчев води съдебна битка за мен и не ми взема пари, но засега не успява да се пребори със системата. Взех 3000 лв. да лекувам сина си, който обаче почина от рак. После ги върнах с лихвите – 4200 лева. Кредиторът обаче не ми върна къщата, а я продаде на друг, който сега ме гони“, се ожали 71-годишният Иван Павлов от Драгижево. Сега той работи в дома за стари хора на д-р Румен Рашев в селото като поддръжка и го балгославя всеки ден за това.

„Топлофикация“ – Велико Търново, с нов директор“ е друга тема от ежедневника. От началото на миналия месец „Топлофикация“ – Велико Търново, е с нов директор. Новият управител на дружеството инж. Емануил Зъбов е от София и с доста впечатляваща биография. Инж. Емануил Зъбов има богат опит зад гърба си в различни фирми в областта на енергетиката. Завършил е Технически университет – София, със специалност „Ядрена енергетика“, а по-късно е започнал и докторантура в същото учебно заведение.

„Шемшево е първото село с велоалеи в региона“, „За близо милион правят пътищата към Леденик и Арбанаси“, „Никюп се побратимява официално с френското село Ондовил“ са други заглавия от страниците на всекидневника.

“Виолетовите“ спечелиха първата битка, Дани Младенов вкара гол и предизвика дузпа“, „Младите етърци не се дадоха на лидера в класирането“, “Долнооряховчани взеха дербито, интригата за върха остава“ са заглавията от спортната страница на изданието.