Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „По две деца се борят за място в търновските детски градини “ е заглавие от областния всекидневник „Янтра Днес”. Средно по две деца се борят за място в някои от детските градини във В. Търново, показа  проверка на “Янтра Днес“. Около 650 деца се очаква от есента да прекрачат прага на градините в общината, като 596 от тях са в старата столица. Оказва се, че общият брой на подадените заявления е 772, като от тях 176 са дублиращи се молби на родители, които се застраховат подадат документи в няколко детски заведения.

“Опасни шахти застрашават живота на великотърновци“ е друго заглавие от ежедневника. Опасни шахти застрашават живота и здравето на великотърновци, видя репортер на “Янтра Днес“. Повредени капаци и липсващи решетки са ги превърнали в капани, както за пешеходците, така и за автомобилистите. Една от тези шахти се намира в непосредствена близост до оживеното кръстовище до сградата на пожарната.

„Десислава Димитрова получава наградата „24 май“ и 1000 евро“ е заглавие от страница три на ежедневника. “Нова детска площадка и фитнес зона бяха открити в Ресен“ четем на страница четири. На страница девет е публикуван материал със заглавие “Страхотна кулинарна каша забъркаха в ОУ “Бачо Киро“.

На спортната страница на вестник „Янтра Днес“ четем “Мирослав Ангелов втори на Рали България“.

„Община Сухиндол иска да си купи космически кораб“ е заглавие от първа страница на другия областен ежедневник “Борба“. Обществена поръчка за закупуването на космически кораб е пуснала Община Сухиндол в новия електронен портал, в който ще бъдат публикувани всички обяви за публични състезания. Официалната обява гласи, че общината има нужда от “доставка на един брой употребяван космически кораб“. Прогнозната стойност е 100 000 лв., а мястото за изпълнение – “космодрумът на община Сухиндол“.

„Местата за колите станаха по-скъпи от тези за хората“ е друга тема от ежедневника. Огромният проблем с паркирането във Велико Търново вече сериозно влияе и на цените на недвижимите имоти в града. Според водещи брокери в момента местата за автомобили вече са доста по-скъпи от тези за хората. В момента паркомясто на открито в широкия център, както и по кварталите, върви по 8 – 10 хил. евро.

„Германци ще проучват находище на кварц в Еленския балкан“, „Възстановиха емблематичната къща на Кокона Анастасия, ще става хотел“ и „Десислава Димитрова от гимназията по икономика е носител на наградата „24 май“ са други заглавия от страниците на всекидневника.

“Стефан Гинчев с два гола за безапелационен успех на павликенчани“, „11-годишните момчета на хандбалния „Локомотив“ са национални шампиони“, “Сонер Хюсеин с хеттрик, “студентите“ надиграха категорично “железничарите“ са заглавията от спортната страница на изданието.