Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Спират парите на фирмите при гафове с ремонта в Стария град“ е заглавие от областния всекидневник „Янтра Днес”. Всички обекти, ремонтирани по мащабния проект за 11 млн. лв. във В. Търново, ще бъдат приети след отстраняване на нередностите. Това увери от трибуната на Общинския съвет кметът Даниел Панов по повод питане за качеството на извършените ремонтни в Старата част. То бе направено от общинския съветник от БСП Валерия Дончева след сигнал за проблеми на Самоводската чаршия, подадени от граждани, живеещи в района.

“Една зима граф Дракула е живял в Свищов“ е друго заглавие от ежедневника. Гюлета от 16 век, използвани при военните сблъсъци между граф Дракула и османците, керамика и древни монети откри проф. Николай Овчаров още в първите дни при разкопки на крепостта „Калето” в Свищов. Проучванията ще продължат до 15 юни. За едномесечната работа на обекта Община Свищов е осигурила финансиране в размер на 30 000 лв.

„Ученици от ОУ „Д. Благоев“ изнесоха на великотърновци урок по родолюбие“ е заглавие от страница три на ежедневника. “Камион влезе в училищен двор с над 50 ученици във В. Търново“ четем на страница четири. На страница пет е публикуван материал със заглавие “Японка, сириец, молдовка, украинка и италианка е запалил по народните танци Ники Корчев“.

На спортната страница на вестник „Янтра Днес“ четем “Етър“ стартира подготовка на 11 юни“.

„Съветник мери с клечки дебелината на новия асфалт, хваща се на бас с кмета Панов, че не е в нормите“ е заглавие от първа страница на другия областен ежедневник “Борба“. С мотив, че е хазартна дейност, изискваща специални режими, председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов отказа да позволи облог по време на заседанието на Общинския съвет между БСП и кмета Даниел Панов. От трибуната Витанов заяви, че лично е ходил да мери с клечки дебелината на асфалта, полагам при кърпеж на дупки, както е правил в миналото премиерът Бойко Борисов.

„24-годишен полетя от 10-метров стълб за високо напрежение в Присово“ е друга тема от ежедневника. 24-годишен от Долна Оряховица е паднал от 10 метра от стълб за високо напрежение в Присово. Той е в кома и е транспортиран в болница „Пирогов“  в столицата, като лекарите не дават надежда за живота му.

„Складова техника“ изплати 116 хил. лв. просрочени заплати на работници“, „94 сирачета от региона се надяват на осиновители“ и „17 двойки ще получат финансиране за инвитро процедури“ са други заглавия от страниците на всекидневника.

“До 11 юни ще почиват етърци, исканият от “морето“ Крум Стоянов има договор с клуба до 2020 година“, „Осем отбора се впускат в битка за купа M&BM във В. Търново“, “30 медала за СК “Боляри 2009“ от “Веселото жабче“ са заглавията от спортната страница на изданието.