Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Семейство инвалиди осъди държавата“ е заглавие от областния всекидневник „Янтра Днес”. Семейство инвалиди от Полски Тръмбеш успя да осъди държавата в лицето на Агенция социално подпомагане заради недостъпна архитектурна среда. Причината е, че изнесеният офис на Агенцията се намира на 4-ия етаж в обществена сграда, в която няма рампа или асансьор, а това я прави недостъпни не само за хората в инвалидни колички, но и за трудноподвижни и възрастни хора.

“Слагат допълнителни шахти на критичните места във В. Търново“ е друго заглавие от ежедневника. Изграждането на допълнителни шахти на критичните места във В. Търново обмислят от местната администрация след наводненията тази седмица. В рамките на пет дни измерените количества са 81 л/кв.м, което е 98% от месечната норма за юни. Вчера за 25 минути са паднали 15,5 л/кв.м, което превърна много от улиците в областния град в реки и отново нанесе щети по инфраструктурата.

„Със света литургия в Патриаршията В. Търново отбеляза Възнесение Христово“ е заглавие от страница три на ежедневника. “София Филм Фест отново е във В. Търново с Лятно кино на открито“ четем на страница четири. На страница пет е публикуван материал със заглавие “Най-младата дама в местния парламент не се страхува да поставя неудобни въпроси“.

На спортната страница на вестник „Янтра Днес“ четем “Етърци направиха най-силния си сезон от четвърт век насам“.

„Дебелец нараства двойно, градчето все по-привлекателно за живеене и бизнес“ е заглавие от първа страница на другия областен ежедневник “Борба“. Дебелец нараства на север и изток, а над 400 дка нови територии в момента са обект на инвестиционен интерес за изграждането на къщи и обекти за бизнес. Великотърновският общински съвет вече одобрява смяната на предназначението на обширни площи в местностите извън регулация Под баира и Устето. Първата от тях е изключително панорамно място под възвишението на квартал “Чолаковци“ в близост до обходния път за Габрово и река Янтра. В района се оформя нова вилна зона заради гледката и чистия въздух сред боровите гори.

„Дядо Григорий отслужи света литургия в Патриаршеския храм на Царевец“ е друга тема от ежедневника. Великотърновският митрополит Григорий в съслужение с архимандрит Пахомий, ректор на Духовна семинария „Св Йоан Рилски, архимандрит Самуил, свещеници от Великотърновската епархия и от Българската православна църква отслужиха тържествено богослужение в Патриаршеския храм на Царевец. Светата литургия на Възнесение Господне събра десетки търновци на най-високото място на историческия хълм.

„Млада майка пребори булимията в името на децата си“, „Данните за въздуха в Горна Оряховица вече са достъпни в реално време“ и „Стълбове за улично осветление по средата на тротоара се оказаха законни“ са други заглавия от страниците на всекидневника.

“Събират “виолетовите“ на 10 юни, ясни съперниците в четири контроли“, „Кольо Станев игра за България в Санкт Петербург“, “Ичко Лозев ще оценява реферите на битка за Евро 2012 в Украйна“ са заглавията от спортната страница на изданието.