Преглед на основните теми в бургаския печат

Бургас. „Бюджет 2019 на Бургас: 40% повече пари за образование“ е темата на деня в днешния брой на вестник „Черноморски фар“. „С 9 милиона са завишени собствените приходи“ е подзаглавието на статията. След тричасови дебати по време на редовната сесия на Общински съвет – Бургас, общинските съветници го приеха с 41 гласа „за“ и „против“ въздържал се. Неговата рамка е 272 492 768 лева. Завишени са собствените приходи – 9 000 000 лева. Със 17 000 000 лева повече са и парите за държавните делегирани дейности, пояснява материалът.

„Изграждането на защитната ограда в северната част на „Кроношпан“ е към своя край“ е друго заглавие от първата страница на ежедневника. Съоръжението е с височина от осем метра и поставянето му е част от програмата с мерки, които компанията предприе, за да сведе до минимум възможностите за разпространение на дървесен прах от производствените площадки, уточнява статията.

„В Бургас избраха най-ниския данък „автомобил“ е още едно заглавие от страниците на вестника. Община Бургас въвежда най-ниските възможни ставки по отношение на данъка на старите автомобили, които бяха приети от парламента в София и спуснати за изпълнение на общините, пише още вестникът.

„Без светофар на улиците „Гладстон“ и „Сан Стефано“ е още едно заглавие от страниците на „Черноморски фар“. Засега няма да има нито светофарна уредба, нито кръгово кръстовище на улиците „Гладстон“ и „Сан Стефано“. Според Комисията по пътна безопасност към Община Бургас там не би следвало да се регулира движението със светофар, защото статистиката сочи, че има малко произшествия.

„Метаморфозата на докладната „Аз обичам Бургас“ стигна финалния си стадий“ е друго заглавие от страниците на ежедневника. „Надписът ще е един на площада пред гарата и на кирилица“ е подзаглавието на статията. Решението е следното: „Да бъдат отделени средства до 20 000 лева за изработка на конструкцията, да има конкурс и за това, да бъдат поканени за участия образователните институции в града и надписът да е на кирилица, пояснява материалът.

Интервюто в днешния брой е с Николай Желязков – селекционер на волейболния клуб „Нефтохимик 2010“.