Преглед на основните теми в бургаския печат

Бургас. Бургазлии се жалват от „Топлофикация“ е заглавие от първата страница на вестник „Черноморски фар„. Две жалби за седмица са постъпили срещу бургаската „Топлофикация“ при обществения посредник Тодор Стамболиев.  И в двата случая се касае за методиката на изчисление на такса сградна инсталация и заплащането на определени суми от граждани, които не ползват отопление и топла вода от „Топлофикация“, пише още вестникът.

„Прибират в контейнери временно мигрантите“ е друго заглавие от страниците на вестника. „В Малко Търново ще бъдат поставени за около 280 души“ е подзаглавието на статията. Контейнерите ще са част от три фургонни лагера с капацитет за общо 3000 души за над 10 млн. лева, които ще строи МВР. Това става ясно от обществена поръчка обявена от силовото министерство, пояснява статията.

„Пенсионери ще получат добавка от 40 лева за Великден“ е още едно заглавие от страниците на ежедневника. 1 322 300 пенсионери ще получат добавка към пенсиите си за месец април и ще се изплаща на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април е в размер до 348 лева включително колкото е размерът на линията на бедност за 2019 година, пише още вестникът.

„Събират ненужните дрехи в Поморие“. Специални контейнери за събиране на ненужни дрехи и обувки бяха разположени на 3 места в град Поморие. Те се намират на паркинга срещу Общинска администрация, до сградата на Районно управление – Полиция и на автогарата в картал „Св. Георги“, уточнява материалът.

„Плащаме от 50 до 150 лева за доказване на евростандарт“ е темата на дена в днешния брой на „Черноморски фар“. Шофьори масово питат коко струва документа издаван от фирмите вносители. Статията пояснява, че след като се сдобият с удостоверение за евростандарт, водачите трябва да минат и канал след като платят 20 лева в КАТ за смяна на талона.