Преглед на основните теми в бургаския печат

Бургас. „Връщат автентичния архитектурен вид на пет сгради по Богороди“ е заглавие от страниците на вестник „Черноморски фар“. Община Бургас изготви архитектурни проекти за възстановяване на автентичния културен облик на първите пет сгради по пешеходната зона „Алеко Богориди“. В момента се разработва график на изпълнение  на строителните работи, тъй като Община Бургас ще ремонтира сградите поетапно, пише още вестникът.

„Разследват къщи за гости в Карнобат“ е друго заглавие от страниците на ежедневника. Специализираната прокуратура, съвместно с МВР и ДАНС, разследват измами със средства от еврофондове. Извършва се разследване на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас за измами със средства от европейски фондове, пояснява материалът.

„90 военни моряци от Атия отиват в столицата за големия парад“ е още едно заглавие от страниците на вестника. Блоковете по време на парада вървят от 9 по 9 души, затова ще има и резерви сред военнослужещите от Атия, пише още вестникът.

„Търсят се желаещи да носят пагони“ е темата на деня в днешния брой на „Черноморски фар“. „Частният бизнес бие по заплати армията“ е подзаглавието на материала. Желаещите да станат професионални войници са по-малко от обявените свободни места от армията. Мераклиите за курсанти във военните училища също не изобилстват. Такава е цялостната равносметка, която не е по-различна и за Бургаски регион.