Преглед на темите в бургаския печат

Снимка: pixabay.com

Бургас„Нови правила затрудняват бургаските джипита“ е водещото заглавие от първата страница на днешния брой на вестник „Черноморски фар“ и темата на деня. Отпадат лимитите за профилактични прегледи. Новият договор регламентира отпускането на по-големи суми на болничната, извънболничната помощ, по-голям достъп до специализирана помощ, повече медицински направления за изследвания, пояснява материалът.

„Втори градски център се оформя в района на пристанището“ е друго заглавие от страниците на вестника. Разширяват зоната за обществен достъп на Порта. Архитектурен конкурс за идейна концепция за „Свободна зона за публични дейности в тила на 7-9 к. м на Пристанище Бургас“ обяви на сайта си ДП „Пристанищма инфраструктура“, пише още ежедневникът.

„Отчитат електромерите с редовния график по празниците“ е още едно заглавие от страниците на вестника. Целта е, както всеки месец, да се следва редовния график на отчитане на електроенергията за клиентите на дружеството в Югоизточна България, уточнява статията. „Ученик иска да създаде завод за електромобили в Бургас“ е още едно заглавие от днешния брой на „Черноморски фар“. Велин Георгиев от Механото вече е задействал своя план. В момента се търсят инвеститори“, пише още вестникът.