Преглед на темите в бургаския печат

Бургас„Статуя на Свети Николай Чудотворец ще съперничи на Айфеловата кула“ е водещото заглавие от първата страница на вестник „Черноморски фар“. В Бургас да има статуя на светеца, който е закрилник на града предлагат в докладна записка общински съветници. Предложението ще бъде разгледано и ако бъде одобрено, то ще трябват 75 000 лева, които да се заложат в бюджет 2020, пояснява материалът.

„Най-търпеливите получиха храни от БЧК-Бургас“ е друго заглавие от страниците на ежедневника. 500 души са получили храна за срок от 2 до 10 януари обясни Виолета Радева, директор на БЧК-Бургас, На територията на община Бургас 3750 са хората, които имат право на тази помощ, пише още вестникът.

„Нов облик на двора на ОУ „Любен Каравелов“ поискаха съветници е още едно заглавие от днешния брой на вестника. Реконструкция на двора на училището поискаха с докладна записка общински съветници от ГЕРБ. Поетапно ще се обновят всички помещения, но най-неотложни са ремонтът на прилежащия училищен двор и ограда. От около половин век те не са подлежали дори на частична реконструкция, уточнява статията.

„Учителите – аниматори и обслужващ персонал“ е темата на деня в днешния брой на вестник „Черноморски фар“. Модерните технологии в сблъсък с учебно-класната форма. Пиар акции и хепънинги – вместо нормални уроци, пише още вестникът.