Преглед на темите в бургаския печат

Бургас. „В Меден рудник ще има нов младежки център“ е водещото заглавие от първата страница на вестник „Черноморски фар“. „С първото кино и театрална зала ще се сдобие комплексът“ и „Местят търговците зад Лакомата спирка, докато върви ремонтът“ са подзаглавията на статията. Там е подходящо, защото наблизо се намира ОУ „Елин Пелин“, както и детска градина, която наскоро претърпя ремонт и бе напълно обновена, пояснява статията.

„В Бургас ще бъдат разкрити 5 нови социални услуги“ е друго заглавие от страниците на вестника. Предстои изграждането на Център за обществена подкрепа, Дневен център за подкрепа на деца с увреждания, Дневен център за деца с тежки множествени увреждания, Преходно и Наблюдавано жилище.  В момента в Бургас функционира Дом за медико-социални грижи за деца с капацитет около 100 деца. Те ще бъдат изведени и настанени поетапно в новите услуги, пише още вестникът.

„Спират временно строежите на Арапя и Алепу“ е още едно заглавие от страниците на ежедневника. В петък от ДНСК изпратиха писма до кметовете на Царево и Созопол за спиране на строежите на Арапя и Алепу. открити са документални нарушения при двата строежа, но те не са незаконни, стана ясно по думите на началника на ДНСК – арх. Иван Несторов, пояснява материалът.

„Поставиха цитат на Фотев на бургаска улица“ е друго заглавие от днешния брой на „Черноморски фар“. За съжаление, макар и от скоро на това място, табелата вече е ръждясала, заради постоянното движение през нея. Минаващи в близост граждани коментираха, че одобряват идеята, но очакват цитатът на големия бургаски поет да бъде изчистен, за да придобие по-приятен вид, пише още вестникът.