Преглед на темите в бургаския печат

Бургас. „Атакуват с електронен регистър сивия сектор“ е темата на деня в днешния брой на вестник „Черноморски фар“. „Проектът „Единната система за туристическа информация“ вече е задействан в Столична и още 4 пилотни общини, сред които Бургас и Созопол“ и „До 1 октомври в системата трябва да постъпи информация от всяко място за настаняване в България“ са подзаглавията на статията. Започва въвеждането на база данни в Единната система за туристическа информация и така хотелиерите ще могат да се включат в нея, пояснява материалът.

„Непълнолетни от Бургас проституират в Италия“ е водещото заглавие от първата страница на ежедневника. „Раждат на Апенините, продават бебетата в Гърция“ е подзаглавието на статията. Експерти от Бургас призовават да се разнищи всичко около скандалния случай 14-годишната бургазлийка, чиито родители се опитаха да я продадат в чужбина срещу 1000 лева, пише още вестникът.

„Ваксинират деца срещу морбили“ е друго заглавие от страниците на ежедневника. Да се проследи имунизационния статус на всички деца от 13 месечна възраст до 18 години, като спешно се издирят тези без поставена ваксина срещу морбили. При откриване на такива, да им бъде поставена незабавно доза от ваксината, в случай че няма медицински противопоказания, пояснява статията.

„Търсят се лекари за спешната помощ“ е още едно заглавие от страниците на „Черноморски фар“. Отново има обявени в Бюрото по труда в Бургас 11 свободни работни места за лекари в спешната помощ. Освен това перманентно за спешната помощ се търсят фелдшери и медицински сестри. А вакантните места за докторите се обявяват регулярно от близо година, уточнява материалът.

Интервюто в днешния брой е с Рашко Младенов , театрален и филмов актьор, певец и музикант.