Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще връчи наградата „Студент на годината”

София. С поставянето на Капсулата на хилядолетието всички парламентарни групи казваме „да“ доброто и на бъдещето на нашите деца. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на церемонията по поставяне на капсула на хилядолетието по повод 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Цвета Караянчева посочи,че е възприела възторжено идеята. „Къде другаде освен в Народното събрание трябва да се постави тази капсула на доброто? Ние всички сили, всички парламентарни групи казваме "да" на доброто, да на бъдещето на нашите деца. Всяко едно дете е малка вселена. Тази вселена ние възрастните трябва да я опазим. Тя е пъстра, красива, но много чуплива“, каза още Караянчева. "Честит празник, защото това е празник на доброто", завърши словото си Караянчева. Деница КИТАНОВА

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще връчи наградата „Студент на годината”. Официалната церемония ще се проведе на 16 декември 2018 г. от 19.00 часа в Националния студентски дом на адрес пл. „Народно събрание“ 10. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Събитието е под патронажа на министъра на образованието Красимир Вълчев и се организира от Националното представителство на студентските съвети. На церемонията ще бъдат връчени награди в 15 категории, като един от отличените млади хора ще бъде обявен за „Студент на годината“.
На церемонията ще бъдат наградени още докторант на годината, както и студент с българско гражданство, обучаващ се извън пределите на страната.