Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие кръгла маса на тема „Има ли криза на европейските ценности?“ на 26 февруари

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие на 26 февруари 2019 г. кръгла маса на тема „Има ли криза на европейските ценности?“. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. На форума, който ще започне в 14.00 часа в зала „Изток“ на парламента, народни представители, университетски учени и анализатори ще дискутират по въпроси, свързани с европейското изследване на ценностите.
Пред участниците във форума ще бъдат представени тезиси на изтъкнати университетски учени и анализатори. На екран ще бъдат прожектирани визуализирани данни за България от Петата вълна на Европейското изследване на ценностите (European Values Study – EVS).
Европейското изследване на ценностите е широкомащабна, транснационална и дългосрочна изследователска програма, отнасяща се до основните човешки ценности. Тя дава поглед към идеите, вярванията, предпочитанията, нагласите, ценностите и мненията на гражданите от цяла Европа. Това е уникален изследователски проект върху мисленето на европейците за живота, семейството, работата, религията, политиката и обществото.