Председателят на общински съвет – Благоевград Радослав Тасков свиква спешно заседание на ОбС – Благоевград заради СБАЛО „Св. Мина“

Благоевград. Председателят на общински съвет – Благоевград Радослав Тасков свиква спешно заседание на ОбС – Благоевград заради СБАЛО „Св. Мина“. Това съобщиха от пресцентъра на ОбС – Благоевград. Извънредната сесия се налага заради ситуацията около управлението на СБАЛО „Св. Мина“.

Изненадващо избраният само преди 3 дни за временен управител на благоевградската онкоболница д-р Румен Кондев заяви, че се отказва от поста. С промяната в позицията си д-р Кондев изправи общинското ръководство пред сериозен проблем – изключително важното за хиляди раково болни хора звено да остане без управител и на практика да преустанови работа. За да не се стига до затваряне на болницата, председателят на Общински съвет Благоевград свика sпешен Председателски съвет, по време на който бе взето решение за провеждане на извънредно заседание на местния парламент още в понеделник. По време на сесията на 18 март общинските съветници ще гласуват отмяна на решение от 12 март, с което избраха Кондев за управител на СБАЛО – Благоевград. Освен това, в понеделник съветниците ще гласуват и дали да бъде отменено решение № 20 от заседанието им на 22.02.2019 г., с което бе решено, че ще бъде обявен конкурс за длъжността Управител на онкоболницата. Благоевградските съветници трябва да решат и дали да упълномощят кмета на общината да сключи договор за управление на здравното заведение.

До избор на временно управляващ на СБАЛО „Св. Мина“ се стигна след като досегашният управител д-р Георгиев подаде молба за напускане преди малко повече от месец. В заявлението си той изтъкна лични причини.

Извънредното заседание на Общински съвет Благоевград ще се проведе днес от 10.00 часа.