Председателят на парламента Цвета Караянчева: Предполагам, че на опозицията й трябва време да си почине, но остават три седмици – моля всички да се мобилизират и да бъдат на работа

Предполагам, че на опозицията й трябва време да си почине, но остават три седмици – моля всички да се мобилизират и да бъдат на работа. Това каза пред журналисти председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Обидно е, че днес, когато честваме 28 години от приемането на новата Конституция от Седмото Велико Народно събрание се случва този срамен акт. При положение, че колеги бяха в залата и не се регистрираха. По тази причина имам право да свиквам извънредно заседание. То ще бъде свикано във вторник от 14.00 ч. Дневният ред ще бъде такъв, какъвто беше и днес: темата за машинното гласуване и жп транспорта. Нека да се подготвят, предполагам, че им трябва време да се подготвят или може би малко да починат, защото някои дълго отсъстваха от залата. Виждам, че и други са се прикрепили към тях. Има още три седмици за работа. Моля всички да се мобилизират и да бъдат на работа“, допълни още Караянчева.
Във връзка със светването на системата в зелено при 120 души, Караянчева обясни, че по Конституция те трябва да са 121. „Имаме починал колега, а новият колега от ГЕРБ не се е заклел. Това ще го направи в сряда. Трябва да бъде 121 кворума“, допълни тя.
Деница КИТАНОВА