Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов: За нас Родопите и Смолянска област са важни, за да се развиват по начин, който да създават повече възможности за туризъм, а това дава повече работни места

Снимка: МВР

За нас Родопите и Смолянска област са изключително важни за да се развиват по начин, който да създават повече възможности за туризъм а това дава повече работни места, повече местни хора да останат тук и да работят и същевременно да създадем по-добри условия за местния живот. Това заяви при посещението си в Смолян председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. Той припомни, че преди години в Смолян е имало много проблеми. „Тук само преди 4-5 години – нямаше плувен басейн който да работи, нямаше спортна зала, която да е пригодена за подрастващите и децата да спортуват, нямаше многофункционални спортни площадки и по време на първия мандат на кмета Николай Мелемов, майки ни молиха да направим всичко това. Всичко, което се случва в Смолян пред последните години съм страшно удовлетворен от това, защото то е първо, за да покриеш разходите, които са направени предишните мандати, без да бъдат финансово обезпечени. Първо трябва да покриваш стари задължения, същевременно обаче хората не ги интересуват старите задължения, а се интересуват какво ще направи новоизбраният кмет за жителите и дали ще отговори на техните очаквания. Затова и държавата участваше активно и с постановления, които се даваха на общината, за да може да има повече развитие в Родопите. За всички общини в Смолянска област имаше целеви финансови средства, които бяха отпускани на общините, без да се интересуваме от политическите пристрастия или от политическите кметове, които са избрани от избирателите“, припомни Цветанов.

Той коментира и фактът, че община Смолян не може да получава финансиране по Програмата за развитие на селските райони, каквото получават съседните общини в областта. По думите му, затова държавата ще търси възможност, където е необходимо да компенсира липсата на средства по Програмата. „Знаете, че винаги се слага акцент върху пътната инфраструктура. За последните 4-5 години жителите на Смолянска област са свидетели как се промени пътната инфраструктура в Смолян, защото станаха много по-безопасни пътищата, защото имаме вече цялостно преасфалтиране и рехабилитация, което означава, че вече дупките ги няма, а това е една от потенциалните предпоставки за тежки ПТП“, каза още Цветан Цветанов.

Нели ГЕРГЬОВСКА