Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов: Най-хубаво е да се президент в България, защото той може само да намира кусур, но нищо не зависи от неговите действия

„Най-хубаво е да се президент в България, защото президентът може само да намира кусур, но нищо не зависи от неговите действия, защото нито носи политическа отговорност за това, което се случва в държавата, нито пък има някакъв механизъм и лост, с който може да допринесе тези проблеми да бъдат решени“. Това заяви в Смолян председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, във връзка с казаното от президента Румен Радев, че „в момента България прилича на строителна площадка, където нещо строим, но не знаем точно какво, защото е тъмно“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян.

Цветан Цветанов отбеляза, че и имал много случаи, в които президентът е посещавал определени общини и се е срещал на тъмно с кметовете. Той припомни за среща проведена преде около година в Свищов, на която е присъствал само кмета на общината. „Ние бяхме изолирани народните представители от Великотърновски избирателен район, а аз съм избран от там, областният управител беше изолиран. Проведоха една среща двустранна с кмета. След това обаче кметът дойде при нас, за да решаваме проблемите и ние ги решаваме, защото ние знаем, че те трябва да бъдат решавани, а кметът на Свищов е независим, подкрепен от БСП. Това не означава, че ние не трябва да подкрепяме, защото аз като народен представител съм избран от всички жители от Великотърновска област. И оттам нататък всеки си има някакви предпочитания, въпросът е обаче дали ти си загрижен да проблемите на хората или търсиш само политическите си коментари, които можеш да даваш публично, без обаче да вземаш абсолютно никакво отношение“, посочи Цветанов. Той подчерта, че уважава президентската институция, но имат различия със сегашния президент, защото той е част от политиката, която прави БСП с антиевроатлантическо говорене и антиевропейско поведение.

Нели ГЕРГЬОВСКА