Представители на протестиращите срещу промените в Закона за закрила на детето провеждат среща с депутати в Народното събрание

Представители на протестиращите срещу промените в Закона за закрила на детето провеждат среща с депутати в Народното събрание. Това каза за Агенция „Фокус“ Иво Михов – член на софийската група на организаторите на протести към Националната група „Не на стратегията за детето 2019-2030 година“.
„В момента се провежда малък митинг зад парламента. Събрали сме се над 50 души“, заяви Михов. Той посочи, че е започнала срещата на представители на Националната група „Не на стратегията за детето 2019-2030 г.“ с депутати в Народното събрание. „Това е и причината, поради която ние сме се събрали – да изразим нашето недоволство и подкрепа към представителите ни на срещата“, заяви Михов. Той обясни, че разговорите трябва да приключат около 12.00 ч. „Аз лично не вярвам толкова лесно да бъдат извоювани нашите искания. Така че сме планирали да продължим с протестите. На 8 юли има протест в името на всяко неправомерно отнето дете, който ще започне пред НДК от 18.30 ч. Нашите действия продължават“, подчерта Михов.
Цветилена СИМЕОНОВА