Представяне на книги, изнасяне на лекция и урок по родолюбие  са организирани  през месеца от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин

Представяне на книги, изнасяне на лекция и урок по родолюбие  са организирани  през месеца от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин. На 12 март ще бъде представена луксозна биографична книга за първата българска световна рекордьорка по лека атлетика Йорданка Благоева. Автор на книгата „Босоногата кралица – Йорданка Благоева и седемте крачки към върха” е Юлия Пискулийска. Изданието е луксозен биографичен сборник с много снимки и текстове, описващи пътя към върха на родената в монтанското село Горно Церовене спортистка. На 19 март ще бъде представена книгата „Излъчвай любов” на психологът Виктория Дякова. Виктория Дякова е родена във Видин, но в момента работи и живее в София. Завършила е психология с клиничен профил. В книгата си „Излъчвай любов” тя дава практични съвети, констелации и упражнения, чиято цел е да разкрие потенциала на всеки човек да привлича и да излъчва любов. На 22  март – от  в Залата за изяви на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” ще бъде представена автобиографичната книга на бележития ни спортист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов „Паро Никодимов – С ЦСКА в сърцето”. В книгата той описва своята футболна кариера и пътя си към върха на славата, споделя своите мисли за реалността в българския футбол, за неговото минало и бъдеще.

На 13 март  от 17:30 часá в Залата за изяви на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” археологът Ваня Ставрева и етнологът Десислава Божидарова към Регионалния исторически музея ще изнесат лекция пред студенти от Русенски университет. Темата на лекцията е „Строителните жертвоприношения по нашите земи – по археологически и по етнографски данни”.

На 21 март  в Залата за изяви ще бъде проведен „Урок по родолюбие” от представители на сайта „Българска история” на който ще стане дума за събития от историята на България.

Анна ЛОЗАНОВА