Представят във Варна аудиовизуалния спектакъл „Приказки за Черно море“

Снимка - ТМПЦ - Варна

Аудиовизуалният спектакъл „Приказки за Черно море“ предстои да бъде представен днес във Варна. Проектът, който се реализира от Театрално-музикантския продуцентски център в морския град, е по музика на Страцимир Павлов. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от ТМПЦ. Във Варна спектакълът ще бъде представен в събота от 19.00 часа на сцената на Операта. Той ще се състои в рамките на XX Коледен музикален фестивал.

Историята е оригинална и вдъхновяваща, като обединява митологични разкази и факти от миналото, свързани с черноморския регион. Проектът представлява мащабен аудиовизуален спектакъл, изпълнен с авторска музика и ефектни мултимедийни и 3D мапинг изображения. Концепцията на проекта събира в едно музика, танц, театър, фотография и съвременна сценография.

В сюжета са представени ярки митологични картини и препратки към значими артефакти от българската история, като най-старото обработено злато в света, открито във Варненския некропол, Аладжа манастир, легендата за Орфей и Евридика, нестинарството, кукерството, Мадарския конник и други.

Сценарият и режисурата са дело на Нейчо Петров-Реджи и Антоанела Петрова. Асистент-режисьор е Елиана Атанасова, а хореографията е дело на Анастасия Неделчева. Костюмите са на Елена Станева. Сред солистите са Мария Павлова, Калина Жекова, Христина Джурова, Антоанела Петрова, Борислав Веженов, Нейчо Петров – Реджи, Мария Стефанова, както и актьорът Пламен Георгиев – в ролята на Дядото и малката Белла Петрова – в ролята на Детето. В балета участват Анастасия Неделчева, Павел Кирчев, Галина Велчева, Николай Димитров, Илияна Трифонова, Нина Иванова, Галина Великова, Мирослав Милев, Пламен Сашев и Петко Милев. Музиката се изпълнява от AMARANTH Orchestra в състав Страцимир Павлов – диригент, пиано; Нейко Бодуров – тромпет; Стоян Роянов Я-Я – кларинет, зурна; Валери Ценков – барабани, перкусии и струнен оркестър.

Диана СТОЕВА