Предстои градското футболно дерби между отборите на „Черноморец 1919“ и „Нефтохимик“

Бургас. От 14.00 часа ще се играе градското футболно дерби между отборите на „Черноморец 1919“ и „Нефтохимик“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Мачът е от 18-ия кръг в Югоизточната трета лига и се очаква с голям интерес. Двубоят е на стадион „Черноморец“ в квартал „Акациите“.
Във връзка с организацията на предстоящото дерби, ръководството на „Черноморец 1919“ уведомява за създадения пропускателен режим, свързан с изискванията за сигурност на спортни мероприятия от такова ниво. Привържениците на „Черноморец“ (домакини) ще могат да влизат през вход 1, на сектор „А“ (до бариерата). За привържениците на „Нефтохимик“ (гости) е осигурен достъп през вход 3 на сектор „В“ (откъм ул. „Индустриална“). На стадиона няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние и под въздействието на упойващи вещества. В района на стадиона няма да бъде разрешено внасянето на пиротехнически средства. Почитателите на футбола е важно да знаят, че всички зрители, желаещи да наблюдават срещата на стадиона, трябва да носят в себе си документ за самоличност, по изискване на органите на МВР. В противен случай няма да бъдат допуснати на спортното съоръжение. Влизането в стадиона ще става чрез безплатни пропуски. Част от тях ще бъдат раздадени предварително чрез ръководствата на двата отбора и чрез фенклубовете. За останалите зрители, пропуските ще бъдат достъпни на стадиона в деня на срещата. Достъпът до паркинга на стадион „Черноморец“ ще бъде ограничен. Ще се допускат автомобили, които са били заявени в предварително изготвен списък. Стадионът ще бъде отворен за публиката в 13.00 часа.
Във временното класиране след есенния полусезон отборът на „Черноморец 1919“ заема пето място с актив от 31 точки (9 победи, 4 равни и 4 загуби при голова разлика 38:18). „Нефтохимик 1962“ е лидер с 41 точки (13 победи, 2 равни, 2 загуби и голова разлика 40:10).