Предстои да започне реконструкцията на 3 от училищата по проекта за модернизация на образователната инфраструктура във Варна

До месец и половина предстои да започне реконструкцията и строително-монтажните работи в 3 от общо 10-те училища и детски градини, включени в проекта „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по Оперативна програма „Региони в растеж“. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Лилия Христова, директор на Дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Тя припомни, че Община Варна има подписан административен договор за безвъзмездна финансова помощ по изпълнение на проекта „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 16,3 млн. лв., а крайният срок за приключване на всички обекти е юни 2019 година.

Първите три учебни заведения, в които ще започнат ремонтните дейности след приключване на тръжните процедури, са Първо основно училище, 7 СУ „Найден Геров“ и ОУ „Константин Арабаджиев“. В тях предстои укрепване и саниране на сградите, подмяна на дограма, на ел., ВиК и отоплителни инсталации, ремонт на покривни пространства и др.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА