Предстои завършване на ремонта на стадион „Спартак“ във Варна

Снимка: ФК "Ботев"

 Предстои завършване на ремонта на стадион „Спартак“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Към настоящия момент са приключени ремонта и реконструкцията на терена и на съществуващите трибуни на стадион „Спартак“. Това включва цялостно обновяване на терена за игра, изграждане на терен за подготовка и загряване, цялостно обновяване на сградата с козирката. В сградата са съблекалните, съдийските помещения, помещения за медиите, санитарни помещения и др. Изградена е асансьорна уредба и рампа за достъпна среда. На трибуните пред нея са монтирани 309 броя седалки от общо 3000. Следва втори етап – изграждане на т. нар. фенска трибуна и облагородяване на прилежащите пространства..

Продължават дейностите по изграждането на три нови спортни комплекса във Варна, на ул. „Студентска“, във „Владиславово“ и „Виница“.
На ул. „Студентска“ – комплексът е почти готов., като на терена е имало стадион, занемарен от десетилетия. Спортният комплекс е разположен върху площ от 17 дка. Проектът предвижда изграждане на открити игрища за футбол, баскетбол, многофункционална спортна площадка (за волейбол и тенискорт), фитнес, тенис на маса и детска площадка, пътека за бягане и каране на ролери. Предвидена е едноетажна сграда – за съблекални, заведение за хранене с покривна терасата. Ще бъда изградена и зона за отдих, алейна мрежа, осветление, озеленяване. Предвижда се и паркинг с 46 паркоместа.

Във „Вл. Варненчик“ ще бъдат изградени многофункционалена спортна зала за 400 души, игрища за футбол, футбол за малки врати, волейбол, баскетбол, тенискорт, алея за бягане и ролери, фитнес на открито, кът за отдих, открита сцена.

В кв. „Виница“ ще бъдат изградени открити спортни площадки за футбол, баскетбол, многофункционална спортна площадка (за волейбол и тенис на корт), фитнес, тенис на маса и детска площадка, зона за отдих, алейна мрежа, осветление, озеленяване.
Десислава ВАСИЛЕВА