Предстоят заключителните прояви, посветени на 20-годишнината от възстановяването на Апелативен съд – Варна

Предстоят заключителните прояви, посветени на 20-годишнината от възстановяването на Апелативен съд – Варна. Това съобщиха от пресцентъра на съда. След благотворителната изложба на млади автори и на техните учители от Школата за деца в неравностойно положение „Дедал“, експонирана в Арт салона на Апелативен съд–Варна и Деня на открити врати тази седмица, кулминацията на празничните прояви посветени на 20 годишния юбилей на Варненския апелативен съд е на 15 юни.

В 16.40 часа от Съдебната палата на площад „Независимост, юристът – краевед Християн Облаков ще поведе гостите на юбилея на пешеходна обиколка в централната част на Варна из места, които съхраняват паметта за събития и хора, свързали живота си с основаването на съдебното дело във Варна.

Тържествената част ще започне в 17.30 часа на основната сцена на ДТ „Ст. Бъчваров“ с прожекция на документалния филм – „В името на доброто и справедливото – 20 години Апелативен съд – Варна“, създаден специално по повод 20 годишния юбилей на институцията.

След прожекцията на филма е тържественият ритуал по награждаване на първите председатели на Апелативен съд – Варна, както и поздравленията от официалните гости на тържеството.

Мултимедийният спектакъл „Магията на киното“ – с филмова музика, създадена за шедьоври на световното кино ще бъде специалният поздрав към всички участници в тържественото честване на 20 годишния юбилей на Варненския апелативен съд.