Предстоящи събития във Велико Търново на 9 май

***

Велико Търново.

От 10.10 часа по ул. „Васил Левски“ ще се проведе „Парад на знамената“ – шествие на ученици по случай Деня на Европа.

***

Велико Търново.

От 10.30 часа пред Община Велико Търново ще се проведе отбелязване на Деня на Европа – 9 май: Ритуал по издигане на знамената, приветствия от кмета на Велико Търново Даниел Панов и от ученици.

 ***

Велико Търново. 

От 11.00 часа в парк „Марно поле“ ще се проведе Европейски детски празник.

***

Велико Търново. 

От 11.00 часа в Регионална библиотека „П.Р.Славейков“ ще бъде отбелязан юбилея на ПГ по моден дизайн (70 години).

 ***

Велико Търново.

От 11.30 часа в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведе пресконференция по случай XXIII Старопланински събор „Балканфолк“.

***

Велико  Търново.

От 13.00 часа в РДПБЗН – Велико Търново ще се проведе инициативата„Професиографска екскурзия“ на ученици от ОУ „Димитър Благоев“.

***

Велико Търново.

От 14.00 часа в Общински информационен център ще се проведе Информационна и консултантска дейност за ученици.

***

Велико Търново.

От 18.00 часа в Клуб „Мелон“ и  на сцена„Арт лято“ ще се проведе Европейска нощ на литературата – литературни четения. –

 ***

Велико Търново.

От 18.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще се проведе  концерт на хор „Кантилена“ и оркестър „Богданци“ – Северна Македония.

***

Велико Търново.

От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе представяне на книгата „откровеНИЕ“ на Кремена Дачова – Ормай и разговор със Северина Величкова и Марияна Георгиева за възпитанието на децата.

 ***

Велико Търново.

От 21.00 часа от площад „Цар Асен I” може да се наблюдава прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

 ***

Горна Оряховица.

От 19.00 часа в  НЧ „Напредък-1869“. Театър „Искри и сезони” – София, представя постановката „Вик за любов” от Жозиан Баласко. С участието на Искра Радева, Георги Кадурин, Теодор Елмазов, Иван Панайотов.

***