Предстоящи събития в Сливен и Ямбол за 17 януари

<b><i>Сливен.</b></i>

От 11.00 часа на морената на пл. „17-ти януари“ в кв. „Клуцохор“ ще бъдат отбелязани 141 години от освобождението на града.

***

<b><i>Ямбол.</b></i>

От 10.45 часа с изпълнения на тържествени маршове от Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие – 1862“ (пред сградата на ОДК – Ямбол ще започне честването на 141 години от освобождението на града от османско владичество. От 11.00 часа започва тържественият ритуал с химна на Република България, слово на кмета Георги Славов и отслужване на благодарствен молебен. На паметната плоча ще бъдат поднесени венци и цветя на признателност. От 11.30 часа честването продължава с шествие по централните улици на града с маршрут: ул. „Търговска”, пл. „Освобождение”, ул. „Цар Освободител” до Паметника на героите, загинали за националното ни освобождение. От 11.45 часа там също ще бъдат поднесени венци и цветя на признателност към героите, отдали живота си за свободна България.

 

***

<b><i>Ямбол.</b></i>

От 17.30 часа в зала 107 на Община Ямбол ще се състои публично обсъждане на проекта за бюджет на Общината за 2019 година.