Предстоящи събития в Шумен на 13 март

<b><i> Шумен. </b></i>

От 11.00 часа в музейния комплекс „Панчо Владигеров“ ще се състои Ден на отворените врати и концерт – матине за деца, по повод 120 години от рождението на големия български композитор. Музейният комплекс ще бъде домакин на двудневна национална конференция, посветена на творческото наследство на композитора, с участието на студенти и докторанти от цялата страна.

<b><i> Шумен. </b></i>

От 11.00 часа в зала № 9 на съдебната палатаще бъде представен филма  – симулативен процес „Съдебен процес – грабеж и разпространение на наркотици в двора на училището“. Главни герои са ученици от училище-партньор на Окръжен съд – Шумен по Образователната програма.

<b><i> Каспичан. </b></i>

От 13.30 часа ще се състои тържествено освещаване на реновирания  полицейски участък в град Каспичан.

<b><i> Шумен. </b></i>

От 16.00 часа в зала „Тича” на хотел „Шумен“  ще се състои Граждански диалог на тема регионално развитие.

<b><i> Шумен. </b></i>

От 18.00 часа в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще бъде представена изложба от документи и снимки „120 години от рождението на Панчо Владигеров“, свързани с живота и делото на композитора, които се съхраняват в Държавния архив в Шумен.

<b><i> Шумен. </b></i>

От 18.30 часа в Драматично-кукления театър „Васил Друмев ще се състои концертът на Симфониета – Шумен, по повод 120 години от рождението на Панчо Владигеров.