Предстоящи събития за Варна, 15 октомври

 Варна.

От 10:00 часа в зала „Одесос“ на Археологическия музей ще се проведе Национална конференция „Надеждата за свободата“.

 ***

 Варна.

От 11.00 ч. в Пункт за базиране Варна ще се състои тържествено отбелязване на 122 годишнина от създаването на  Военноморска база Варна и празника на пункт за базиране Варна. Представителите на медиите желаещи да отразят мероприятието да заповядат в 10:40 ч. на Морска гара Варна, откъдето ще бъде осигурен катер.

 ***

Варна.

От 9.00 до 16.30 ч. гражданите ще имат възможност да посетят Административен съд на ул. „Никола Вапцаров“ в рамките на инициативата „Ден на отворените врати“.  Поканени са ученици от Варненска търговска гимназия и студенти от Икономически университет – Варна, за да се запознаят с работата и функциите на съдебните служби, със съдебните процедури и със спецификата на работата на магистратите и служителите.

*** 

Варна.

Най-голямата досега пъстра среща на фолклорни колективи и солисти ще изпълни Grand Mall от 15 до 17 ноември. На сцената на фестивала „Фолклорен изгрев“ ще се изредят 340 участници – групи, ансамбли и индивидуални изпълнители, които ще се надпреварват за сърцата на публиката и за наградите.

***