Президентът на България Румен Радев наблюдава демонстрации на способностите на военнослужещите от 68 бригада Специални сили

Пловдив. Президентът на България Румен Радев наблюдава демонстрации на способностите на военнослужещите от 68 бригада Специални сили в Пловдив по повод предстоящия им празник – 75 години от сформирането на парашутната дружинка, чийто наследник е бригадата, предаде репортер на Радио „Фокус”- Пловдив. По повод уменията на Специалните сили Румен Радев каза, че днес са били демонстрирани страхотни умения. „За мен към нашите Специални сили трябва да има специални отношения, защото това са българи, за които понятията дълг, чест, патриотизъм не са празни приказки, а ежедневие. Трябва да направим така, че Специалните сили да бъдат нашето стратегическо оръжие“, каза още президентът. По думите му трябва да има тотална промяна на условията, като се започне от подсигуряване на много по-добри условия за спорт, което е базово изискване. Трябва да се започне с една спортна зала. А битовите условия трябва да съответстват на тежестта на тренировките и подготовката им за тази професия. Според президента на Специалните сили им трябва и ново оборудване. Най-важното обаче е лична мотивация и издигане на социалния статус на тези момчета и момичета.
Президентът поздрави в аванс и военнослужещите от авиобаза Граф Игнатиево по повод предстоящия им празник в петък, като им пожела много безаварийни часове във въздуха и нова техника, която те също заслужават.
Цветана ТОНЧЕВА