Президентът Румен Радев: Депутатите да се ръководят от политическата мъдрост и народния суверенитет, за да имат по-малко вета и отменени закони от Конституционния съд

Велико Търново. Депутатите да се ръководят от политическата мъдрост и народния суверенитет, за да имат по-малко вета и отменени закони от Конституционния съд. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във Велико Търново, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. „Първо искам да поздравя всички граждани на Велико Търново със заслуженото признание и обявяването на Велико Търново за историческа и духовна столица на България. Искам да се обърна към всички българи и да ги приветствам с утрешната знаменателна за България дата, на която преди 140 години се приема Търновската конституция. Искам да пожелая на всички наши народни представители, на конституционните съдии, много здраве, много енергия и чувство за отговорност, с което да работят за България“, каза още Радев.
„Да припомня някои от най-важните завети на хората, създали Търновската конституция, за политическата мъдрост и за народния суверенитет, а именно – законите да се правят от народа и за народа. Да пожелаем на нашите народни представители да не забравят тези завети, да се водят от тях, за да имат по-малко президентски вета върху лобистки закони и по-малко закони, отменяни от Конституционния съд“, допълни още държавният глава.
Надежда КРЪСТЕВА