Президентът Румен Радев към финалистите в конкурса за правопис: Помнете, че не само вие пазите езика си, но и нашият език пази вас, за да знаете откъде идвате и да бъдете достойни българи

Помнете, че не само вие пазите езика си, но и нашият език пази вас, за да знаете откъде идвате, кои сте и какво искате в живота. За да бъдете достойни българи, успешни и удовлетворени от себе си граждани на света. С тези думи президентът Румен Радев поздрави финалистите в ученическия конкурс за правопис „Пазим езика си“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Състезанието се организира от гражданско сдружение „Живата вода на България“, създадено от съпругата на държавния глава Десислава Радева.
Президентът поздрави учениците за амбицията и куража да се включат в това състезание и за успеха да достигнат до финала. „Грамотността е нещо много важно, което пази и идентичността. Няма нищо по-силно от българския език, което да ни пази като българи“, заяви съпругата на държавния глава Десислава Радева.
Във финала на състезанието по правопис се състезаваха 14 ученици – по 7 от 5 и от 6 клас, които са показали най-добри резултати в националната надпревара досега. Заключителният кръг се проведе в театралната зала „Алма Алтер“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.