Президентът Румен Радев: Непостоянното законодателство нанася най-жесток удар на малкия бизнес, затова трябва да има равни условия с големия

София. Непостоянното законодателство нанася най-жесток удар на малкия бизнес, затова трябва да има равни условия с големия бизнес. Това каза президентът Румен Радев по време на церемонията по връчване на годишните награди за български производители „Златна мартеница“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Искам да поздравя организаторите за това, че успяха да превърнат една родолюбива инициатива в успешна и устойчива традиция в подкрепа на малкия и средния български производител. Една такава вековна и красива българска традиция – именно българската мартеница, се вплита успешно в днешното съвремие. За мен е важно, че расте броят на участниците – от селското стопанство до IT сектора“, посочи Радев. „Всичко това ни дава самочувствие, че имаме бъдеще като българи един свят на все по-жестока конкуренция. Затова и тази марка разглеждаме като нещо, което да консолидира българските политици и българския бизнес в подкрепа на българското производство. Това означава ясна и устойчива нормативна рамка. Защото непостоянното законодателства нанася най-жесток удар именно на малкия бизнес. А най-голямото предимство на малкия бизнес, това са неговата бързина и гъвкавост и той ги губи, когато е задушен нормативно“, заяви държавният глава и посочи, че това означава ясни критерии и достъп до обществени поръчки. „А това означава електронно правителство и равни условия и за големия, и за малкия бизнес. Това означава и време да мислим все повече за този бизнес, който е иновативен, гарантира повее младежка заетост и подкрепя науката и образованието. Това означава и гаранция от държавата за защита на собствеността и завръщане на доверието в правораздавателната система. Всичко това означава да консолидираме своите усилия, ако искаме България да разпространи по света тази марка – „Произведено в България“, заяви Радев и поздрави участниците в конкурса.
Цветилена СИМЕОНОВА