Президентът Румен Радев ръководи българската делегация за участие през втория ден от Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО в Брюксел

Снимка: Прессекретариат на държавния глава. Президентът Румен Радев: Христос Воскресе - нека си пожелаем да крепне вярата, надеждата и любовта между нас, българите

Президентът Румен Радев ръководи българската делегация за участие в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО в Брюксел. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Финансовите средства, отделяни за отбрана от държавите-членки, изграждането на съвременни отбранителни способности, засилването на ролята на Алианса в борбата с тероризма, политиката на отворени врати на НАТО, както и развитието на отношенията НАТО-ЕС са темите, които се обсъждат в рамките на Срещата на върха.
В делегацията, водена от президента Румен Радев, са вицепремиерите Екатерина Захариева, министър на външните работи, и Красимир Каракачанов, министър на отбраната.