Президентът Румен Радев: Управляващите вече не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в Избирателния кодекс

Сухиндол. Това, което се случва с избирателното законодателство е наистина много тревожно. Управляващите вече явно дори не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в този Избирателен кодекс. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, във връзка с промените в Изборния кодекс, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 
„Всичко това, което се случва – отказът да се спази законът и да се избере нов състав на ЦИК, отказът да се ревизират избирателните списъци, отказът да се премахне вторият протокол от секционните избирателни комисии, поредната отмяна и отлагане на машинното гласуване, тоталната отмяна според този закон на дистанционното гласуване, въвеждането на механизма решенията в комисиите да се вземат с обикновено мнозинство – всичко това са неща, които уронват демократичността и прозрачността на изборния процес“, заяви президентът.