Президентът Румен Радев ще награди посланика на Обединените арабски емирства у нас Абдулуахаб Насър Ал Наджар с орден „Мадарски конник“

София. Държавният глава Румен Радев упражни правото си на глас, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Президентът гласува в район „Слатина“ в Професионална гимназия по транспорт „Макгахан”. Теодора ПАТРОНОВА

Президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 генералния директор на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) проф. Фабиола Джианоти. Срещата ще започне в 9.00 часа. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От 13.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът ще награди посланика на Обединените арабски емирства (ОАЕ) у нас Абдулуахаб Насър Ал Наджар с орден „Мадарски конник“ първа степен. Отличието е за особено големите заслуги на дипломата за развитието на двустранните отношения между България и ОАЕ.

От 16.00 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава ще бъде домакин на церемонията по връчването на четиринадесетите годишни награди „Най-голям корпоративен дарител”. Конкурсът на Българския дарителски форум отличава компаниите в страната, които устойчиво и прозрачно подкрепят значими за обществото инициативи и каузи. Тази година церемонията поставя акцент върху устойчивостта на дарителството.