Президентът Румен Радев: Ще съдействам за постигане на съгласие по национално значими цели

Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Държавният глава завърши цикъла от консултации с парламентарно представените политически сили със среща с представителите на ПГ на ПП ГЕРБ. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. „Надявам се, че ще реализирате доверието, което получихте от българските избиратели, в отговорно управление.“ Това заяви президентът Румен Радев и добави, че разчита на приемственост в работата на служебното правителство и следващия кабинет с премиер Бойко Борисов.
„Поздравявам ви за модерния подход, който избрахте, при съставянето на коалиция“, каза още президентът Радев и уточни, че преди да се стигне до споразумението за управление между ГЕРБ и Обединени патриоти е било разумно да се започне със сближаване на ценностите, да се постигнат компромиси в програмите и да се намери коалиционната формула.
„Длъжни сме да работим заедно“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и добави, че голяма част от стабилността на бъдещото правителство зависи от добрия диалог с президентската институция. Румен Радев и Бойко Борисов бяха категорични, че има теми, по които постигането на съгласие е задължително и ще защити в най-голяма степен българския интерес.
Българското председателство на Съвета на ЕС, въпроси на националната сигурност и интересите на страната, са сред целите, чието реализиране зависи от постигането на консенсус.