Президентът Румен Радев ще удостои посланика на Бразилия с орден „Мадарски конник – Първа степен“

Снимка: Прессекретариат на държавния глава

София. Президентът Румен Радев ще удостои посланика на Федеративна република Бразилия Ана Мария Сампайо Фернандес с орден „Мадарски конник“ първа степен. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Церемонията ще започне в 11.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Държавното отличие се връчва за заслугите на дипломата за укрепването и развитието на отношенията между България и Бразилия.
В 12.00 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава ще отличи американския етнограф Мартин Кейниг с почетния знак на Президента на Републиката за приноса му за съхранението и популяризирането на българското фолклорно изкуство.
Мартин Кейниг представя в София своята фотоизложба „Ехо от Балканите. XX век: Портрети и звуци от България“. Изложбата, която се организира в партньорство с Националната художествена галерия, включва 73 фотографии от 7 балкански държави, най-много от България. Те са събрани в голям фотоалбум, който е допълнен с 2 аудио диска с автентичен фолклор.
От 15.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с българските представители в Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между България и Република Северна Македония.