През месец август на територията на област Видин са били регистрирани 44 пътнотранспортни произшествия с една жертва и девет ранени

През месец август на територията на област Видин са били регистрирани 44 пътнотранспортни произшествия с една жертва и девет ранени, съобщиха от ОДМВР – Видин. 25 от катастрофите са станали в населени места, други 11 на главен път Е-79, четири по второкласни пътища, три на третокласни пътища и една на общински път. Най-много пътни инциденти е имало на територията на община Видин – 26 броя, по една катастрофа е станала на териториите на общините Грамада и Брегово. Превишената и несъобразена скорост е довела до 13 от катастрофите през месец август. Отнемането на предимство е причинило 6 пътни произшествия. Водачи, употребили алкохол са предизвикали четири от катастрофите. Данните съобщи началникът на сектор Пътна полиция.
От 1 януари до 31 август 2019 г. на територията на област Видин са били регистрирани общо 287 пътнотранспортни произшествия с четири жертви и 64 ранени. Броят на катастрофите за същия период на 2018 г. е бил 291, а жертвите – седем, посочи още главен инспектор Герасимов.