През септември читателският клуб „Приятели на книгата“ при читалище „Надежда“ във Велико Търново стартира редовните си сбирки

Велико Търново. През септември читателският клуб „Приятели на книгата“ при читалище „Надежда“ във Велико Търново стартира редовните си сбирки. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново библиотекарят и председател на Клуба Бисера Дживодерова. Тя отбеляза, че на 25-ти септември ще се съберат учениците от 3 и 4 клас на ОУ „Христо Ботев“. В същия ден библиотекарите ще посетят и Детска градина „Пролет“. На 27-ми е срещата на групата на възрастните. Дживодерова посочи, че целта на първите сбирки е всеки да разкаже какво е прочел през лятото. „В клуба всички сме четящи хора и ще бъде много интересно, защото сме чели произведения от различни автори. Ще спорим кое произведение е по-интересно и си струва да бъде прочетено“, посочи библиотекарят и председател на Клуба. Тя отбеляза, че в някой от следващите събирания на групата на възрастните гост ще е  проф. Иван Станков, който ще представи сборника си с разказа „Спомени по вода“.

Тази година читателският клуб навършва две години от създаването си. В него членуват над 130 души, които са разделени в четирите групи. Едната група е сформирана от 3-та и 4-та група на детска градина „Пролет“, във втората са децата от 1 до 4 клас от ОУ „Христо Ботев“, в третата са ученици от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ и от Старопрестолна гимназия по икономика, а в четвъртата са възрастни хора, повечето в пенсионна възраст, които са с традиции в четенето.

Надежда КРЪСТЕВА