През 2017 година по време на абитуриентските балове няма допуснати инциденти

снимка: https://cdn.fashion.bg/

Заради абитуриентски балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май- Деня на българската просвета и култура в ОДМВР-Сливен е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, недопускане на пътно-транспортни произшествия, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Сливен.

Планирани са срещи с Регионалния инспекторат по образование, училищните ръководства, органите на местното самоуправление и местната администрация, на които да бъдат обсъдени и приети съвместни мерки по опазването на обществения ред и безопасността на младежите при тяхното придвижване към и от местата за празнуване.

Засилено полицейско присъствие ще има в районите на училищата и местата, където се събират абитуриенти и автомобил, както и обезпечаване на маршрутите, по които ще се извозват. Извършват се проверки от служители на РУМВР и ПБЗН на ресторанти, барове, дискотеки, и клубове, където се организират тържествата. При проверките особено внимание се обръща на пропускателния режим в заведенията, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение и нетрезво състояние, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Предприети са мерки за недопускане на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места. Мерките по безопасност и недопускане на инциденти и навременното взаимодействие с полицейските структури ще бъдат обсъдени на срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звената за охраната на учебните заведения.

Превантивна кампания “Абитуриенти” ще се проведе от сектор “Пътна полиция” на теорията на общините Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Акции по контрол на движението с цел недопускане на инциденти при предвижването на абитуриентите и превантивен контрол на маршрутите. При необходимост ще бъде осигурено съпровождане с полицейски автомобил на колони от МПС, превозващи абитуриенти и придружаващите ги автомобили.

Засилено полицейско присъствие ще има в района на кръстовище Розова градина и по протежение на бул.“Цар Освободител“ до паметника на Хаджи Димитър.

През 2017 година по време на абитуриентските тържества няма допуснати пътни произшествия с участието на абитуриенти и не са допуснати инциденти и нарушаване на обществения ред. Призоваваме гражданите, абитуриентите, техните родители, учители и близки да бъдат бдителни и при случаи на противообществени прояви да сигнализират своевременно на органите на реда.